Vegomässan 2008


Lite ledsen Amanda att det inte blir en vegomässa i Skåne i år.
Men jag ska inte sluta hoppas.
Alla som har möjlighet:
STICK TILL STOCKHOLM KRONOBERGSGATAN 37 DEN 13 SEPTEMBER!!!!!
Ät för mig också.

Mossagården

Vilken underbar låda!
Första gången blev det fel leverans, vi fick en fruktlåda istället för en grönsakslåda. Det tyckte inte jag var något fel, det var underbar frukt som tog slut på några dagar här hemma, men min mamma mailade och då betalade Mossagården nästa vecka, då vi fick den stora grönsakslådan vi beställde första gången. Bra service.

Och åh igen, vilka underbara lådor.
Ihihii.

Stuvning med rödbetor och sojastrimlor

4 stora rödbetor
1 dl sojakött
1 lök
1 morot
½ dl färsk spenat
salt, peppar, curry, cayenne
olivolja
Redning:
o.5 dl sojamjöl
0.5 dl majsmjöl
2-4 dl vatten

Skala och tärna morötter och rödbetor, koka ca 7 minuter i saltat vatten. Häll varmt vatten på sojaköttet och låt ligga i blöt under tiden. Finhacka lök och spenat. Värm upp olja i en stekpanna och häll i allt. Krydda och låt steka ett tag.
Vispa redningen och häll den på stekpannan. Låt puttra ett tag och improvisera fram till önskad konsistens. Servera på ett salladsblad med färska tomater.

Vitlökspasta

valfri mängd pasta
2 stora vitlöksklyftor
några blad basilika
olivolja
matlagnings-soygurt
salt & svartpeppar
Koka upp pastan. Finhacka vitlök och basilika. Häll av vattnet från pastan men stäng inte av plattan. Häll i övriga ingredienser i kastrullen och värm upp ca 3 minuter. Lägg upp på tallrik och ringla över lite extra olivolja.

WAY OUT WEST


Idag bär det av till Way Out West. Oh me oh my!
När vi inte är på festivalområdet tänker jag fara runt i Göteborg och äta.
Ha det bra, allihop!