Mat och godis


Efter en sen kväll med Laleh på KB och kärlek och den där råttfilmen från Disney var det fint att vakna och bestämma frukost hos Vegankrubb (astrid och apornas nyöppnade kök)! Vi kom innan brunchen men var så hungriga, så det blev en mörk ciabatta med ärtpesto och carbonarabitar. Mycket gott, och även kaffet var super. Sedan, efter lite promenader och Walk the Line, bar det av till Glassfabriken för att se käre Elliot, som anordnat en Singer/Songwriter-kväll. Väldigt väldigt fint. Håll utkik efter fler sådana här kvällar.

Och godis. Dillet på tahini är ganska dyrt kom jag på. Så jag mixade ihop något eget. Det smakar mer som de där sesamkexen, fast inte lika äckligt söta. Mums.

ca 1 dl skalade sesamfrön
lite salt
ca 2 msk sirap
ca 3 msk vatten

Rosta sesamfröna gyllenbruna i en panna. Mixa med salt några sekunder, tillsätt sedan sirap och hälften av vattnet och mixa några minuter. Tillsätt resten av vattnet och mixa jämt. Gott gott gott

Godast just nu

Tahini och torkad frukt. När russinen som legat gömda ett tag i skafferiet tagit slut, gick vi över till aprikoserna. Dela en aprikos, fyll med tahini och mums mums. Annars kan jag fortfarande inte komma på vad jag äter... Och tack för alla fina fina snälla kommentarer igår:) Jag firade med rågkusar med avokado och salt, fest.

Två år -början av en livstid


Hej hej hej hej hej! Idag har jag varit vegan i två år. Mm, jag blev det på en dag. Slängde den medtagna äggmackan för att gå hem till tunnbröd och tartex en lunch. Det var efter att ha läst "Ett annat sätt att vara ung". Ska inte fira på något speciellt sätt. Eller, kanske köpa en Go Green choklad, för sist jag firade årsdag som vegan drack jag ungefär två sådana paket om dagen. Och sist hade jag en sådan ångestdag märker jag om jag kollar på bilddagboken. Hum. NÄR BLEV NI VEGANER?

Auberginelasagne




Sätt ugnen på 225 grader. Man kan använda vilka grönsaker man vill. Det går bara ut på att skära grönsakerna i små bitar, blanda i en bunke tillsammans med olja och krossade tomater. Häll i lite kokt sojafärs. Krydda med färsk basilika, salt, peppar, chilipulver, mald muskotnöt och lite soja. Blanda runt och häll i en ugnsfast form. Varva med tunt skivad aubergine. Blanda ca 1 dl sojamjölk och en 1 tsk b-jäst och häll över. Dekorera med aubergine och eventuellt basilika, ringla över lite balsamvinäger. Grädda i ugnen ca 30 minuter. MUMS

Anledningen till dagens matlagning, och den lilla formen, är min brors tjugoårsdag. Han ville ha en lakto-vegetarisk lasagne, lagad av min kära mamma. Så jag får snällt laga mat till mig själv, och det är nog den lilla pressen som gjorde att det faktiskt var roligt. Och gott. Att jag faktiskt tycker det smakar något oho:) B-jästen och sojamjölken blev jätteostigt.