Picknick




Man kan slå sig ner med en filt med världens bästa Louise och ha picknick. Det går lika bra med frukt på eftermiddagen, eller pannkakor som frukostlunch. Det viktigaste är kaffet. Och juicepaketen som hängt med de senaste gångerna utan att blir uppdrucken. Det är fint. Fint fint. På grund av gårkvällen/nattens glass choklad uhm något mer har jag för mig orkades ingen frukost med. För första gången blev jag serverad kaffe på sängen, det var finfint. Efter x antal uppvaknande fixades pannkakor mer kaffe och slängdes ned med filt och mums hej parken. (Sägas bör väl att jag rotat fram flera år gamla blandskivor från tiden då min värld upphörde att vara begränsad till Broder Daniel och Håkan Hellström. Låtar som spelas är Friends of Mine, Another Girl Another Planet och liknande. Ja. Det som bör sägas menar jag är att jag lyssnar på detta när jag skriver.)

För världens godaste pannkakor:
Mosa i en banan, men lite stora bitar ska det vara. Strö över blåbär på en del. Stek med rapsolja. Använd endast fullkornsmjöl för mumsigt krisp. Ät med ekologisk hallonsylt och var glad. Mättheten infinner sig aldrig.

4.5 dl mjöl (jag använde fullkornsdinkel och fullkornsråg)
1 msk socker
1 msk vaniljsocker
3 msk bakpulver
1 tsk salt
4.5 dl sojamjölk
lite olja i smeten
1 banan
ev. blåbär
olja att steka i

Blanda alla torra ingredienser och häll i sojamjölk och olja. Blanda till en luftig smet. Mosa i bananen och stek ganska små pannkakor i rikligt med olja.

Inga kommentarer: