Tomatsås

1 halv gul paprika
1 halv rödlök
4 champinjoner
4-5 dl passerade tomater
ca 1,5 tsk grönsaksbuljongpulver
salt, svartpeppar
chilipulver, timjan, muskot
en nypa socker

Finhacka grönsakerna och stek med kryddor och buljong i olja tills de är mjuka och har fått lite färg. Häll ner tomaterna och låt puttra ett bra tag, ca 15 minuter. Ät med t ex sojabullarna nedan.

3 kommentarer:

Elina sa...

Vad fint att ha dig tillbaka! Du är bra!

Vegetarisk Vardag sa...

Hej! Trevlig och inspirerande blogg! Snart är det påsk och vi på Vegetarisk Vardag tänkte sätta ihop en fullständigt hönsfjädrad och äggstra festsprakande påskbordspost med tips från flera gröna bloggare där ute. Vill du vara med? Hör av dig med ett av dina bästa påskrecept till pask@vegetariskvardag.se (självklart creddar vi och länkar till din blogg under receptet). Trevlig vår!

Anna Dahlqvist sa...

Hej!
Jag sysslar med förberedelser för den vegetariska matmässan Bra Mat, och letar runt efter fina bilder som vi skulle kunna få använda till hemsida, facebooksida mm. Skulle du vara intresserade av att bidra med någon/några av dina finaste matbilder? Vi har mycket grönt nu, så lite färg som uppväger det vore bra. Skicka i så fall gärna några bilder till info@bramatmassan.se. Vi skulle bli väldigt tacksamma!
vänligen,
Anna Dahlqvist