Thai-mat och Maxi i K-stad


allt är till 3-4 personer.
Grönsakswok
2 morötter
1 liten purjolök (det gröna också)
10 sockerärtor
5 broccolibuketter
2 vitkålsblad
1 röd spetspaprika
1 burk majs
valfri kryddning (jag köpte en färdig i påse och hade i ingefära och chili)

Skala, skiva och halvera morötterna. Värm dem med lite vatten i mikron ca 2-3 minuter. Skiva purjolöken, strimla vitkålen, dela paprikan, skölj allt med sockerärtor, broccoli och majs. Hetta upp olja i en stekpanna. Häll ner allt, inkl morötterna, och stek några minuter. När morötterna är lagom krispiga, krydda. Låt steka ett tag till och sedan är det klart.

Kokossås

1 liten burk lätt kokosmjölk
2 bananer
curry
ingefära
koriander
salt

Puttra kokosmjölken med kryddorna. Mosa bananerna och låt puttra ca 2-3 minuter till.

Sesamstrimlor

ca 2 dl sojastrimlor
sesamolja
sojasås
salt, chili

Blötlägg sojastrimlorna tills de är mjuka, det går fortare i varmt vatten. Hetta upp sesamolja och stek strimlorna med chili och salt. Häll på lite sojasås och stek tills de är krispiga.

Jag har även upptäckt tzay på Maxi i Kristianstad. Sedan det togs bort från Domus har jag fått åka till Astrid & Aporna i Malmö för att få det. Men av någon anledning kollade jag i skåpet där de har zebra-spett och känguru-filéer, och framför ögonen på mig fanns en stor paket tzay för 99 kronor. De har även fått in Sheese färskost, som jag inte har provat ännu, den finns i 4 olika smaker om jag inte minns fel. Maxi är den bästa mataffären här, synd bara att de inte har mer veganska frysgrejor, som korv och hamburgare. På Willys finns det Veggo-hamburgare och kycklingbitar, men det är sällan jag ger mig in i den stora jobbiga affären för det. Maxi har däremot Nutanas jordnöts-burgers och spelt-burgers.

Jag ska bo i Köpenhamn lite från och till, tar jättegärna emot vegantips!! Väldigt väldigt väldigt gärna:) Kommer ha tillgång till kök och så.

Ha det bra!!

Inga kommentarer: