Två år -början av en livstid


Hej hej hej hej hej! Idag har jag varit vegan i två år. Mm, jag blev det på en dag. Slängde den medtagna äggmackan för att gå hem till tunnbröd och tartex en lunch. Det var efter att ha läst "Ett annat sätt att vara ung". Ska inte fira på något speciellt sätt. Eller, kanske köpa en Go Green choklad, för sist jag firade årsdag som vegan drack jag ungefär två sådana paket om dagen. Och sist hade jag en sådan ångestdag märker jag om jag kollar på bilddagboken. Hum. NÄR BLEV NI VEGANER?

10 kommentarer:

h sa...

grattis amanda! jag brukar fira varje år, förra året fyllde jag sex. :)

Anonym sa...

Coolt, du blev vegan på min födelsedag! Jag är inte själv vegan ännu, men är på god väg, undviker i största mån alla mjölkprodukter och saker med ägg i. Vegetarian har jag varit i snart två år.

Ett annat sätt att vara ung är en grym bok, liksom Anarkai.

Grattis på vegandagen. :)

Rasmus sa...

Grattis!!

Och kul att du bloggar igen efter en tids frånvaro, hoppas det kommer fler recept snart!

Jag hade turen att jag föddes och växte upp som lakto-ovo-vegetarian. Så småningom tyckte jag inte längre att ägg var gott och slutade äta det, och mjölkprodukter åt jag också mer och mer sällan. Glass och grädde var undantagen, men även dem fasade jag ut efter hand. Jag vet inte exakt vilken dag jag åt det sista gången innan jag helt och hållet blev vegan. Men många år sedan är det i alla fall.

Adde sa...

Coolt. Tror jag också blev vegan för ungefär exakt två år sen. Plus eller minus några veckor.

nina sa...

Lakto-ovo-vegetarian för nästan 20 år sen, lakto-vegetarian för 10 år sen och nu håller jag på att bli vegan (jag kan tyvärr inte slänga saker jag redan har hemma då jag har så mkt produkter och det blir ett gigantiskt resursslöseri). Vad ska jag bli om 10 år då? Bara fylla 40 känns ju deprimerande. :)

Och grattis!

Anni sa...

grattis! :)

björn sa...

Ett annat sätt att vara ung - så himla fin och bra bok, så himla ful och dålig film.
jag blev vegan när jag gick på folkhögskola 2004 efter många års väntan och fundering.

Anonym sa...

Du är ju Inte vegan om du äter ägg.
i sånna fall vegiterian..
är man Vegan så äter man Ingenting ifrån det animaliska.

VeganAmanda sa...

jag var lakto-ovo-vegetarian när jag tagit med mig en äggmacka, och den slängde jag när jag blev vegan. hihi

Lisa sa...

Grattis :) jag önskar jag mindes när jag blev vegan... Det gick liksom succesivt... det sista jag gav upp var sourcream onion chips... men det lär snart komma en vego-version av dem :) finns ju utanför Sverige. Veganmat är det Godaste som finns!!!! Jag har alltid haft dålig aptit men sen jag blev vegan är varje måltid helt underbar!