Balkongmys

Ljuva grönsaker
2 bakpotatisar
1 gul paprika
1 röd paprika
1 pkt haricote vertes (färska)
1 liten zucchini
1 rödlök
1 liten broccoli
basilika
rosmarin
salt & svartpeppar
lite grillkrydda
olivolja

Sätt ugnen på 225 grader och olja en ugnsform. Skölj och skrubba bakpotatisen och dela den och zucchinin i klyftor. Kärna ur paprikorna och dela dem i skivor på längden. Skiva rödlöken tjockt och skölj haricote vertes. Dela broccolin i lagom bitar. Lägg allt i ugnsformen. Hacka basilika och strö den och de andra kryddorna över grönsakerna. Blanda väl. Baka i ugnen ca 30 minuter och känn med en sticka när potatisen är klar, då är allt annat också klart.

Kall dippsås
Alpro yofu (ta så mycket som mängden sås du vill ha)
Finhackad gräslök
salt & svartpeppar
Blanda allt väl med en gaffel och ha till baguette och grönsakerna.

Rucolasallad

1 påse ekologisk rucola
½ rödlök
2 tomater
olivolja
salt & svartpeppar
Skölj rucolan väl och torka den på en handduk. Skölj och skiva rödlök och tomat tunt, lägg dem i en serveringsskål och krydda dem med salt och svartpeppar. Lägg i rucolan och blanda väl. Ringla över lite olivolja och blanda en sista gång. Klart!

Inga kommentarer: