Linssoppa med vitlöksbröd

2 dl gröna linser(blötlagda)
1 gul lök
1 morot
2 tomater
1 orange paprika
1 burk kidneybönor
ca 200 g krossade tomater
1 röd chili
salt
2 msk spiskummin
1 nypa socker & 1 msk olja (smakförstärkare, kan uteslutas)

Finhacka lök, paprika, tomater och chili. Skiva och halvera moroten. Koka upp allt tillsammans med linserna och salt tills allt är genomkokt, ca 15 min. Skölj kidneybönorna och häll i dem tillsammans med krossade tomater och spiskummin. Häll eventuellt i socker och olja. Låt koka försiktigt i ca 10 minuter. Ät med vitlöksbröd.

Vitlöksbröd:

Valfritt mjukt bröd (ca 4 skivor delade i bitar)
3 vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva brödet tjockt och dela vitlöksklyftorna på hälften. Gnid in vitlöksklyftorna i brödet. Krossa sedan klyftorna och fördela dem jämt över brödbitarna. Rosta brödet ca 10 minuter i ugnen.

Inga kommentarer: