100% underbar ananaspaj

Ananaspaj
Pajdeg:
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl fullkornsdinkelmjöl
lite mindre än 1 dl socker
1 tsk bakpulver
150 g smält vegetabiliskt margarin

Fyllning:
680 g (2 stora coop-burkar) krossad ananas.

Överlag:
3 dl soygurt
lite mindre än 1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 no-egg

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser till pajdegen och blanda sedan ner margarinet. Tryck ut i en pajform, ända upp i kanterna. Låt ananasen rinna av i en sil. Lägg den i pajformen. Blanda ingredienserna till övre lagret, bre ut ovanpå ananasen och jämna ut. Grädda längst ner i ugnen ca 45 minuter, kolla så att den inte bränns. Låt stå 20-30 minuter att stelna innan du serverar den med vegetabilisk glass eller kokosglassen nedan.

Kokosglass
1 burk kokosmjölk
0.5 dl socker
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Blanda allting i en burk, vispa till allt socker har löst sig. Frys in och rör om varje halvtimme. Den ska frysa ca 2-2.5 timmar. Då kan du servera den direkt. Men låt den stå framme någon halvtimme innan du serverar den vid andra tillfällen, så att den hinner mjuka upp sig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har svängt ihop en namninsamling för att försöka få Dafgårds, Hälsans kök med flera att ta bort ägg och mjölk ur sina “vegetariska” produkter! Skriv på på http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2436