Ananaspaj
Pajdeg:
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl fullkornsdinkelmjöl
lite mindre än 1 dl socker
1 tsk bakpulver
150 g smält vegetabiliskt margarin
Fyllning:
680 g (2 stora coop-burkar) krossad ananas.
Överlag:
3 dl soygurt
lite mindre än 1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 no-egg
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser till pajdegen och blanda sedan ner margarinet. Tryck ut i en pajform, ända upp i kanterna. Låt ananasen rinna av i en sil. Lägg den i pajformen. Blanda ingredienserna till övre lagret, bre ut ovanpå ananasen och jämna ut. Grädda längst ner i ugnen ca 45 minuter, kolla så att den inte bränns. Låt stå 20-30 minuter att stelna innan du serverar den med vegetabilisk glass eller kokosglassen nedan.
Kokosglass
1 burk kokosmjölk
0.5 dl socker
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Blanda allting i en burk, vispa till allt socker har löst sig. Frys in och rör om varje halvtimme. Den ska frysa ca 2-2.5 timmar. Då kan du servera den direkt. Men låt den stå framme någon halvtimme innan du serverar den vid andra tillfällen, så att den hinner mjuka upp sig.
1 kommentar:
Jag har svängt ihop en namninsamling för att försöka få Dafgårds, Hälsans kök med flera att ta bort ägg och mjölk ur sina “vegetariska” produkter! Skriv på på http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2436
Skicka en kommentar