TofubullarHär kommer det första julreceptet för i år. Snart kommer jag baka Lussekatter och prova göra egen ansjovis till årets Janssons... Så förvänta er inte att det kommer i ordning;) Jag ska även prova att göra en variant på tofubollarna med sojafärs istället.

Tofubollar:
1 pkt naturell tofu (300g)
1 dl havregryn
1 msk potatismjöl
0.5 dl vatten
ca 1 dl sojamjölk
En halv lök
salt & peppar
matlagningssoja (färg)
lite mald muskotnöt

Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och sojamjölk. Låt det stå medan du mosar tofun. Mosa den fint med ex en gaffel. Finhacka löken och blanda den med tofun och havreblandningen. Krydda, häll i soja och blanda. Forma till runda bollar och stek dem gyllenbruna på medelvärme i olja. Yummie!

3 kommentarer:

Linnéa sa...

Ser fram emot sojafärsvarianten, den lär ju vara lite mer ekonomisk :)
Janssons klarar sig förresten utmärkt utan ansjovis, om man har i lite tartex eller annan pastej istället. Alla köttisar i sambons familj brukar vilja ha min Jansson istället.

VeganAmanda sa...

Hihi, jag också! Får se när jag kommer till skott. Angående Janssons tycker jag att det blir mer som potatisgratäng då... Tråkig nästan:( Och jag vill prova på att göra egen ansjovis. Men tack! :D

Anonym sa...

Tofubollarna är helt fantastiska och det är en bra konsistens på dem så de går mycket bra att steka utan att de går sönder. Jag gör dock biffar istället, lite lättare att steka två sidor;)