Superduper Kladdkaka

1.5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1.5 dl socker
1 ½ dl havregrädde (Go Green dessertvisp)
ca 1.5-2 dl sojamjölk
½ krm salt
50 g smält margarin. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner vispgrädde och sojamjölk. Smält margarinet och häll ner det. Häll eventuellt i mer sojamjölk om degen är allt för tjock. Häll upp en en ugnsfast form, bröa eventuellt, och grädda ca 15-25 minuter beroende på hur du vill ha den.

Min bror som har trott att alla veganska kladdkakor blir hårda och trista, eftersom att han under sin vegantid aldrig lyckades, motbevisades igår:) Denna blir superkladdig och han tyckte att det var som om att jag hade haft ägg och andra dumma saker i. Wiho!!!!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

vilket märke på sojagrädden använder du?

VeganAmanda sa...

go green! :)

Olivia sa...

Vispgrädde i smeten? Hm, aldrig provat men måste prova. Jag har lyckats rätt bra med att göra kladdkaka med no egg men det blir lixom antingen jättebra eller en katastrof.

Veganbidraget sa...

Gillar nya sidtoppen!!!
Men en sak - Go green är inte någon sojagrädde. Den är baserad på havre.
Hursomhelst ser det ut att vara en fin kladdkaka!

Veganbidraget sa...

Gillar nya sidtoppen!!!
Men en sak - Go green är inte någon sojagrädde. Den är baserad på havre.
Hursomhelst ser det ut att vara en fin kladdkaka!

VeganAmanda sa...

Tack tack tack:) Oj, hihi, okej okej okej jag ska ändra. Tack!