En sådan himmelsk chokladkaka

Receptet är hämtat (och väldigt ändrat) från Vego Paradiso, den underbara boken. Hm, jag har endel kokböcker, men jag lagar nästintill aldrig någonting ur dem. Antar att de flesta känner igen det.

1 dl siktat dinkelmjöl
0.5 dl fullkornsdinkel
1 dl kakao
2 dl valnötter
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl strösocker
0.5 dl brunt farinsocker
6 msk olja
1 dl vatten
0.75 dl sojamjölk
saften från 1 apelsin
lite linfrö

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mjöl och kakao. Blanda i socker, vaniljsocker och en nypa salt. Häll ner valnötterna, krossa dem lite i handen innan. Blanda ner olja och apelsinsaft. Häll ner vatten och sojamjölk. Blanda väl. Häll upp smeten i en smörad form. Strö på lite linfrö. Grädda ca 20 minuter beroende på hur stor form du har. Skär upp i rutor, kan tänka mig att vaniljglass är superbt till.

3 kommentarer:

Adde sa...

Kokböcker är något en läser när en ska somna eller gå på toa, det vet alla.

VeganAmanda sa...

jag har aldrig tagit med mig kokboken in på toa, det kanske jag ska prova.

Olivia sa...

Haha, som att en blir sugen på mat när en är på toa eller? Det är nog bara Adde som blir :D
Jag älskar att bläddra i kokböcker. Mm :)