Snabb och enkel gryta


1 burk kikärtor
ca 5 cm zucchini
½ gul lök
ca 100-200 g krossade tomater
7 osvavlade aprikoser
2 msk solroskärnor
0.24-0.5 dl soja- el havregrädde
1 msk hela linfrö
1 tsk paprikapulver
salt & svartpeppar
0.5 tsk mild torkad chili
1 msk torkad timjan

Finhacka lök, skiva zucchini och aprikoser. Stek i olja och krossade tomater tills löken är klar. Tillsätt solroskärnor, kryddor och stek lite till. Tillsätt sedan soja- el havregrädde och låt "puttra" ett tag. Blanda ner linfrö precis innan servering. Servera med ris och lite råa grönsaker.


Jag har bakat ljuvliga solrosbullar, men jag lägger upp receptet imorgon:)

1 kommentar:

good morning terrorism sa...

lät ju hur gott som helst