Stekt tofu och potatis- och "kött"färsgratäng

Tack för tipsen med tofun Henrik, det blev supergott:)
Man behöver:
100 g tofu
0.5 tomat
en bit ingefära
0.5 vitlöksklyfta
1 tsk torkad koriander
japansk soja
rapsolja att steka i
Skär tofun i lagom bitar. Finhacka vitlök, tomat och ingefära och stek ett tag i olja med koriander. Häll i tofun och soja. Stek tills du tycker det är klart. Servera med sallad, gurka och avokado.

Eftersom min mamma avskyr tofu gjorde jag en gratäng åt henne. Den blev tydligen helt underbar.

1 bakpotatis
1.5 gul lök
ca 1.5-2 dl torkad sojafärs, liten "storlek"
lite zucchini
sojakoncentrat
salt & peppar
lite paprikapulver
en gnutta spiskummin
2 dl sojagrädde
0.75 dl sojamjölk
0.5 dl vatten+ 1 msk potatismjöl
Skala och skiva potatis, klyfta lök och hacka zucchini. Häll i en oljad ugnsform. Blanda runt med sojafärsen och kryddor, häll på sojakoncentrat, vatten+potatismjöl och sojagrädden. Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Häll under tiden på mer vätska om det behövs. I början kan du även röra runt i gratängen innan du låter den formas.

Inga kommentarer: