Ingefärsgrönsaker och alger

Ingefärsgrönsaker:
½ zucchini, i bitar
3 shitaakesvampar, i bitar
1 stor morot, riven
lite rödkål, strimlad
2 dl kokta sojabönor
½ citron
2 cm färsk ingefära, riven
lite torkad chili
½ msk torkad koriander
en gnutta curry
ca 2 msk tamari
1 banan
1 burk böngroddar

Stek grönsakerna med ingefära, citron och kryddor i olja. Stek ca 5 minuter. Skölj böngroddarna och skiva bananen, häll i. Häll sedan i tamari och stek ca 3-5 minuter till. Servera med nudlar och alger.

Alger:
valfri mängd hizikialger (dressingen räcker till ca 1.5 dl kokta alger)
2 msk japansk sojasås
1 msk japansk risvinäger
saft från ½ citron
2 cm finhackad färsk ingefära
Skölj aljerna noga i både kallt och hett vatten ett par gånger. Koka sedan ca 5-8 minuter med lite salt. Blanda dressingen under tiden. Skölj de kokta algerna i kallt vatten och blanda med dressingen. Låt dra en stund innan servering.

Inga kommentarer: