Quinoaotto


Mmm, gott! Serveras med blandsallad, ringla över lite olja, salt & svartpeppar. Avokado är ett måste i salladen, förresten.
till 4-6 personer
2 dl vit quinoa
1 stor gul lök
3 mellanstora morötter
½ röd paprika
ca 5 broccolibuketter (½ broccoli)
4 champinjoner
1 tomat
1 banan
1 burk majs (sköjda)
1 burk kidneybönor (sköljda)
ca 2 dl krossade tomater
½ dl sojagrädde (kan uteslutas)
salt & svartpeppar
röd thaicurryblandning, curry
koriander, chili

Koka upp quinoan enligt anvisningar på förpackningen, mot slutet lägger du i blomkålen som ska vara delad i lite mindre buketter. Hacka lök, morötter, paprika, champinjoner, banan och tomat. Stek det i olja ett tag. Tillsätt majs och kidneybönor. Häll ner quinoan och broccolin i stekpannan, rör om väl och krydda. Häll ner sojagrädden och de krossade tomaterna och låt steka ett tag till. Klart!

1 kommentar:

Anonym sa...

appropå glass utan glassmaskin: man kan ställa in blandningen i frysen och ta ut och röra då och då tills man har en bra konsistens. blir lite isigare/grynigare men ändå helt ok. en annan teknik som jag inte provat är att hälla glassblandningen i en plastpåse som man lägger i en större påse tillsammans med is och salt. sen skakar man den tills glassen blivit glass. resultatet borde bli bättre men lär vara riktigt jobbigt, kanske bra om man är några som turas om.