Wraps made from scratch

Det var så gott så gott så gott så gott så gott så gott så!
Inga substitut alls och helt naturliga hemmagjorda tortillas. Åh så gott så!
Det här hade vi i, plus att vi bredde hummus som jag gjorde igår på tortillasen innan vi la på fyllningarna, den hade jag smaksatt med spiskummin och massa annat. Hummusen gjorde det saftigare.
Sallad, rödlök, tomat, gurka, avokado, majs och en linssallad:
ca 1½ dl gröna linser som du kokar
lite finhackad röd paprika
lite finhackad rödlök
dressing:
svartpeppar, salt
spiskummin, garam & tikka masala
chili
olja
ev lite citronsaft
Blanda först dressingen och låt paprikan och rödlöken dra lite i den. Låt linserna svalna och häll sedan i dem, blanda väl!

Tortillas:
2 dl siktat dinkelmjöl
1 dl grovt grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
ca 0.3 dl olja
1 dl vatten
Mjöl till utbakningen (ca 1 dl för att degen ej ska vara klibbig)

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt oljan och rör om. Tillsätt sedan vattnet och rör till en smidig deg. Baka ut på väl mjölat bakbord och dela i 5 delar. Forma de 5 delarna till rundlar och kavla sedan ut dem så tunt du kan. Stek rundlarna i en het, torr stekpanna på båda sidor tills de fått fin färg. Ät dem ganska omgående, för de stelnar efter ett tag.

Jag kan tänka mig att tortillasen går att ha som bröd, verkligen! Antingen som vanligt bröd med goda pålägg (då nygräddade) eller tillbehör till indiska grytor. Jag kanske rent av slänger ihop några imorgon bitti, och mixar resten av linssalladen till pålägg -åh det verkar gott! Sedan kan jag också tänka mig att man skippar bakpulvret för att få mer tortillaliknande tortillas, om man kan säga så. De sväller upp ganska mycket och blir mer brödliknande, vilket i och för sig är gott.

Nej, jag måste säga det en gång till -det var så gott!!
Säkert det godaste jag ätit på veckor.

Imorgon blir det att måla om mitt rum, sedan lagar vi mat! Jag kommer säkert göra tortillas och någon daal (eller hur man stavar det, indisk gryta). De indiska kryddblandningarna från Santa Maria är helt fantastiska och jag använder dem minst varannan dag, säkert, och det är alltså dem jag menar när jag skriver Garam Masala etc.

Lycka till med denna goda goda enkla fredagsmåltid :)

3 kommentarer:

AmandaE sa...

ÅH mandis. Detta ska jag göra imorgon till middag. Tack för inspirationen!

elin sa...

fin blogg!
testade det där igår, och det var en prima lördagsmiddag. tack för inspirationen. :)

VeganAmanda sa...

tack så jättemycket:)