Jag har ingen bild, de går åt alldeles för snabbt. De blir jättesnygga men framför allt goda!
Jag gjorde en sort med vit veganchoklad och mandelflagor, och en med äpple och kanel. Båda blev jättejättegoda, men chokladsorten blev fastare och snyggare. Fast om man låter äpplesorten svalna blir de nog lika bra.
Chokladmuffins
3 dl vetemjöl
1-1.25 dl socker
0.25 dl kakao
2 tsk bakpulver
100 g hackad vit vegansk choklad (kan bytas ut mot mörk)
30 g mandelflagor
1 dl rapsolja
1.75 dl vatten
0.5 dl sojagrädde
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser, inklusive choklad och mandel. Blanda ner olja och sedan vatten och sojagrädde. Blanda till en smidig smet. Häll upp i normalstora muffinsformar (fyll ca 3/4) och grädda ca 20 minuter.
Äpple- och kanelmuffins
3 dl vetemjöl
1-1.25 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 0.75 msk kanel
3 normalstora äpplen
1 dl rapsolja
1 dl sojamjölk
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser, häll ner olja och sojamjölk. Skala och hacka äpplena, blanda ner dem. Fyll ca 3/4 i muffinformar. Grädda ca 20 minuter. Låt svalna helt innan du packar ner dem i ex. plastpåsar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar