Pain riche

Åh! Jag är helt överlycklig för brödet blev helt perfekt! Jätteluftigt och snyggt och underbar deg att arbeta med. Och det gick fort och var inte omständigt alls. Ni måste prova:)

Pain riche (ger 2 bröd)
25 g jäst
1.5 dl vatten
6-7 dl vetemjöl
0.75 tsk salt
1-1.5 msk socker
olja

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Blanda ner 5 dl mjöl, salt och socker. Rör om och blanda ner resten av mjölet. Arbeta degen tills den är blank och smidig. Låt jäsa ca 30 minuter, gärna på ett lite varmt ställe. Vänd sedan ut degen på mjölat bakbord, sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen lite. Olja en plåt med bakplåtspapper och forma bröden, lägg dem på plåten. Skär skåror i brödet och droppa lite olivolja på. Grädda ca 15 minuter. PERFEKT!

Gjorde även en lite nyttigare variant av kanel- och äpplebullarna, med dinkelmjöl och lite mindre socker. Är nästan bra som mellanmål nu.
Har också gjort polenta som snart ska stekas till mamma, funderar på apelsin- och svarta bönorsalsa till det.

Ha en skön helg!

Inga kommentarer: