Let's eat



TACOPAJ

Pajdeg:
1.5 dl siktat dinkelmjöl
1.5 dl grovt rågmjöl
1 dl grovt dinkelmjöl
0.5 tsk salt
0.5 dl olja
1.5 dl sojamjölk
Blanda alla ingredienser och låt stå i kylen i ca en timme. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 225 grader ca 15 minuter.

Fyllning:
2 dl röda linser
6 champinjoner
1 gul lök
400 g korssade tomater
ca 5 dl vatten
1 påse taco-krydda
peppar & salt efter tycke
chili & curry efter tycke
Skölj linserna väl och lägg i blöt i ca 1.5 timmar. Koka sedan med salt tills de är klara. Fräs champinjoner och lök i ett stekjärn, låt linserna rinna av och stek med dem en stund. Häll på kryddor och vatten, och till sist tomaterna. Låt puttra ca tjugo minuter. Lägg fyllningen i pajdegen och grädda i 225 grader ca 15 minuter. Servera gärna med skivade grönsaker och ugnsbakade rotfrukter.

Goda, söta ugnsgrönsaker
1 sötpotatis
3 morötter
1 palsternacka
olja, salt och peppar
Skala, skölj och skär grönsakerna i lämpliga bitar. Lägg i en väl oljad form och salta och peppra. Grädda i ca 225 grader i ca 20 minuter. Mumsa!!! o

1 kommentar:

Cornelia sa...

Tack!! Du får jättegärna länka. Jag ska bara skärpa mig med uppdateringarna också..