
2 dl siktat dinkelmjöl
2.5 dl grahamsmjöl
0.5 dl råsocker (om du vill ha det sötare så ta med fördel en hel dl)
3 tsk bakpulver
2 msk kanel
ca 1 tsk kardemumma
0.5 dl olja
3 dl vatten
0.75-1 dl sirap
2 morötter (ganska stora)
½ äpple
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt oljan och rör om lite. Rör ner vatten och sirap och rör om väl till en smidig smet. Skala och riv ner morötterna och äpplet. Olja och bröa en form, häll ner smeten och grädda ca 20 minuter. Låt den svalna, vänd den ur formen och skär i rutor.
Om du vill ha den lite festligare, t ex om du ska bjuda vänner, så kan du bre på denna glasyren innan du skär den i rutor: (jag har dock inte provat glasyren utan den är från vegan.nu)
2 dl florsocker
2 msk vatten
1 dl naturell tofutti
1 dl riven kokos
Blanda florsocker och vatten i en skål. Rör ner tofutti och kokos, späd ev med mer vatten.
4 kommentarer:
Jag bakade den här idag (med några egna tillägg) och den blev riktigt god!
Helt underbart!
Läst igenom bloggen, och här finns ju en massa som verkar tokigt mumsigt.
Nu har jag något att sysselsätta mig med några nätter och dagar framöver. Tackar så mycket:)
(Har ganska nyligen blivit vegan, för andra gången(hade ett streak på ett par år, men lade ner det när jag fyllde femton). Nu har jag börjat igen, en ny-start, ett nytt liv. Precis vad jag behöver.
Hittade din blogg via din bilddagbok, som jag fann via Maris (merryweather) bilddagbok.)
¤ Tagged:
Tokae aka. Traumatized Axl
rar-format@hotmail.com ¤
Åh, tack så jättejättemycket:) Ja, Mari känner jag till, hi! Lycka till med vegansimen!!!!!!!
verkar god, ska testa någon dag ! :)
Skicka en kommentar