Födelsedagstårta för chokladälskare
Tro det eller ej, jag sitter och knaprar på choklad just nu. Och tänker på allt julgodis jag ska äta, både hemmalagat och köpt. Wiener Nougat, After Eight (om jag lyckas hitta utan smörfett), Noblesse. Nougatpraliner (ska ta mig till Netto och köpa vegansk nougat), fudge, knäck. Kommer ni på något mer? En sats till av mandelmassabullar kommer att göras, även om jag inte alls tycker om mandelmassa så är de underbara. Okej, jag ska sluta.
Jag lärde mig från förra gången jag gjorde tårta, och hade all vispgrädde och vaniljvisp i kylen. Det blir så så mycket enklare att få det snyggt då. Här kommer receptet:
Tårtbotten:
50 g veganskt margarin
3.5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsdinkel
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl socker
2.5 dl sojamjölk
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser, smält margarinet och blanda det med ljummen sojamjölk. Blanda ihop allting, och vispa degen slät. Häll i en smord och bröad form, grädda i ca 30-35 minuter. Låt svalna helt, helst under natten. Annars kan man sätta ut den på balkongen några timmar innan du ska göra själva tårtan.
Skär bottnen i tre delar och bred på fyllningen nedan.
Fyllingar:
Första lagret:
0.75 förpackning hasselnötsmassa
0.5-0.75 paket Go Green vaniljvisp
Bred först på hasselnötsmassa, sedan vaniljvisp.
Andra lagret:
1 paket Go Green vispgrädde (ska ha legat i kylen)
100 g mörk choklad
0.5 dl socker
1 banan
Vispa grädden. Smält chokladet och vispa tillsammans med grädden och sockret. Bred på ett tjockt lager och skiva banan över.
Sista lagret:
Resten av vaniljvispet
Go Green vispgrädde (ska ha legat i kylen)
ca 0.25 dl socker
3 skivade kiwi
Blandade frysta bär
Bred på vaniljvispet. Bred sedan på vispgrädden, på kanterna också. Gör det så jämnt du kan. Dekorera med kiwi och bär.
Låt stå kallt till du ska äta den. Den tar slut fort.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Mums! Det här receptet måste jag prova!
Vegansk nougat på netto - vilken? :O
Drömmer också om julgodis... Det jag planerat hittills är hemgjord bounty, polkagrisknäck, ditt recept på fudge och såklart weinernougat.... Mums.
Jag vet inte vilken sort det var, men tror att den var dansk... Ska kolla upp det!!!
Åh, mums. Polkagrisknäck, lägger du upp recept?
Goodstores webbutik har en After Eight-liknande produkt.
Skicka en kommentar