Grekiska biffar och vitlökssås

Nu går min kamera inte att ansluta till datorn:c Men maten är god ändå!! Biffarna kan göras utan vitlök för att ha dem till julbordet och då formas som bullar istället:)

Grekiska biffar
3 dl torkad sojafärs (godast med både stora och små färsbitar)
1 rödlök
4 msk potatismjöl
1 dl havregryn
mörk soja (för färg)
0.5 dl sojamjölk (ta lite i taget)
salt, peppar, 1-2 krossad vitlök, lite chili och lite mald nejlika.

Förväll färsen i kokhett vatten i ca 10 minuter. Blanda under tiden havregryn, potatismjöl, och sojamjölk och låt stå ett tag. Stek den finhackade löken litegrann. Låt sojafärsen rinna av och blanda med övriga ingredienser. Prova att forma en biff, om den inte är fast nog kan du tillsätta lite potatismjöl eller vetemjöl. Forma sedan biffar och stek i rikligt med olja, först ca 2-3 minuter på ena sidan så att den blir fast, sedan ca 1 minut på andra sidan. Servera med ugnsbakad potatis, sallad och vitlökssås.


Vitlökssås

ca 0.5 dl olja
ca 1.5 dl sojamjölk
ca 1-2 msk vinäger
ca 2-3 msk potatismjöl
salt, peppar, 1-2 krossad vitlök

Blanda oljan och vinägern med en visp. Häll ner sojamjölken, vispa under hela tiden. Häll ner potatismjölet, blanda väl. Värm i mikro någon minut, ta ut den och vispa då och då. Den är klar när du tycker att den är tjock nog. Krossa vitlök och salta och peppra. Smaka av.

Inga kommentarer: