Pepparkaksdeg

Jag vet inte riktigt, det går mer och mer utåt med godisvanorna. Lämnar det åt er att bedöma. Men jag fortsätter med att äta underbar nougat och intalar mig själv att det blir stora förändringar imorgon. Hmm.
Det här supergoda receptet tog jag från Veganmage men jag gjorde vissa ändringar. Nu står det i kylen och gottar sig, under tiden funderar jag på när jag ska få tid och sällskap att baka ut dem.

150 g veganskt margarin
1 dl sojamjölk
1.5 dl brunt farinsocker
1.5 dl ljus sirap
2 msk kanel
1 msk nejlika
1 msk kardemumma
0.5 tsk ingefära
3 dl vetemjöl
3 dl siktat dinkelmjöl
2 dl fullkornsdinkel
2 tsk bikarbonat

Smält smör tillsammans med farinsocker, sirap och sojamjölk. Blanda i kryddorna och låt svalna till fingervarmt. Blanda mjöl och bikarbonat. Blanda sedan samman allt till en smidig deg och låt stå i kylen ca ett dygn.
Pepparkakorna gräddas sedan i 225 grader, 4-6 minuter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tröttnade på att kavla en jävla massa så jag skivade mina istället! Det blev fint! :)

Anonym sa...

Vem kan motstå nougat?

Jag har bytt bloggadress, så vill du länka rätt - byt till eliassohlberg.se ;)

Trevlig jul!