Det här supergoda receptet tog jag från Veganmage men jag gjorde vissa ändringar. Nu står det i kylen och gottar sig, under tiden funderar jag på när jag ska få tid och sällskap att baka ut dem.
150 g veganskt margarin
1 dl sojamjölk
1.5 dl brunt farinsocker
1.5 dl ljus sirap
2 msk kanel
1 msk nejlika
1 msk kardemumma
0.5 tsk ingefära
3 dl vetemjöl
3 dl siktat dinkelmjöl
2 dl fullkornsdinkel
2 tsk bikarbonat
Smält smör tillsammans med farinsocker, sirap och sojamjölk. Blanda i kryddorna och låt svalna till fingervarmt. Blanda mjöl och bikarbonat. Blanda sedan samman allt till en smidig deg och låt stå i kylen ca ett dygn.
Pepparkakorna gräddas sedan i 225 grader, 4-6 minuter.
2 kommentarer:
Jag tröttnade på att kavla en jävla massa så jag skivade mina istället! Det blev fint! :)
Vem kan motstå nougat?
Jag har bytt bloggadress, så vill du länka rätt - byt till eliassohlberg.se ;)
Trevlig jul!
Skicka en kommentar