Svamppaj med 2 sorters sallader
Svamppaj
Smördeg så det täcker formen och blir ett lock
ca ½ kg champinjoner
1 lök
1-2 msk vetemjöl + ca 2 dl sojamjölk (kan bytas ut mot sojagrädde)
salt & svartpeppar
olja till stekning
Tryck ut smördeg i en ugnsform och förgrädda ca 5 minuter.
Finhacka svampen och löken och stek ganska väl i olja. Salta och peppra, strö över mjöl och blanda runt. Häll i sojamjölken och låt det koka upp. Häll svampstuvningen i formen och gör flätmönster ovanpå till lock. Grädda tills "locket" är färdiggräddat, ca 5-10 min.
Coleslow
1 del rivna morötter
1 del strimlad vitkål
olja, svartpeppar & salt
dressing:
Blanda vegansk majonäs, sojamjölk, senap, salt & svartpeppar väl.
Blanda ihop allting.
Och till det en vanlig grönsallad, med rödlök, avokado, gurka och tomater i en salt&svartpeppar-dressing!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar