Bra mat, god mat

Ugnsstekta grönsaker med ingefära och citron
2 stora morötter
1 stor rödlök
1 liten gul zucchini
4 körsbärstomater
1/4 broccoli
saften från ½ citron
olivolja
ingefära
chili
salt& peppar

Sätt ugnen på 225 garder. Skala morötterna och dela dem och zucchinin i ganska tunna stavar. Klyfta rödlöken och dela tomaterna i fyra delar. Dela broccolin i små delar. Ringla olivolja i en ugnsform, lägg grönsakerna där i och pressa över citron samt krydda. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter. Ät med salladen nedan och knäckebröd med avokado.

1/4 isbergssallad
1/4 pkt alfalfagroddar
4 körsbärstomater
ca ½-1 dl naturella solroskärnor
lite citronsaft
Skölj och hacka salladen, dela tomaterna och blanda med groddar och solroskärnor i en skål. Pressa över citron. Blanda väl.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag vill äta det! Jag lever på pasta utan salt med ketchup och det smakar pyton! Kom med min cykel och en skattkista fylld med dina underbara mat så får du en gratis rundvandring av utkanten av Köpenhamn!

Kramar,
Martin