Mat och godis


Efter en sen kväll med Laleh på KB och kärlek och den där råttfilmen från Disney var det fint att vakna och bestämma frukost hos Vegankrubb (astrid och apornas nyöppnade kök)! Vi kom innan brunchen men var så hungriga, så det blev en mörk ciabatta med ärtpesto och carbonarabitar. Mycket gott, och även kaffet var super. Sedan, efter lite promenader och Walk the Line, bar det av till Glassfabriken för att se käre Elliot, som anordnat en Singer/Songwriter-kväll. Väldigt väldigt fint. Håll utkik efter fler sådana här kvällar.

Och godis. Dillet på tahini är ganska dyrt kom jag på. Så jag mixade ihop något eget. Det smakar mer som de där sesamkexen, fast inte lika äckligt söta. Mums.

ca 1 dl skalade sesamfrön
lite salt
ca 2 msk sirap
ca 3 msk vatten

Rosta sesamfröna gyllenbruna i en panna. Mixa med salt några sekunder, tillsätt sedan sirap och hälften av vattnet och mixa några minuter. Tillsätt resten av vattnet och mixa jämt. Gott gott gott

Inga kommentarer: