
ca 16 spett
1 gul paprika
15-20 champinjoner
1 pkt ekologiska plommontomater (ca 25 st)
1 tsk torkad ingefära
1 tsk koriander
0.5 tsk svartpeppar
lite salt
1.5 tsk paprikapulver
massa soja
Skölj och dela paprikan i lagom bitar. Skölj tomaterna. Blanda marinaden. Sätt grönsakerna på spett och marinera några timmar. Grilla och pensla på marinaden som blivit över.

Bönsalsa from scratch
1 burk Kung Markattas blandade bönor
2 tomater
2 plommontomater
1 plommon
2-3 torkade ekologiska aprikoser
soja
svartpeppar
cayennepeppar
Stek allting förutom bönorna tills tomaterna "smälts" och blivit till tomatsås. Låt puttra lite. Skölj bönorna. När tomatsåsen svalnat, blanda ihop med bönorna och smaka av.
Sedan rostade jag ljust bröd i ugnen med olja, salt och timjan. Mums
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar