Stroganoff, råris och sallad

Börja med att skölja råriset och sedan blötlägga det så länge du har tid (mindre koktid då), jag blötlade det i någon timme. Blötlägg även sojaköttet. Koka det sedan lugnt med salt under lock tills det blir mjukt, jag glömde ta tid men du märker när det är klart!

Sojakött-stroganoff
ca 2 dl torkade sojabitar
1 dl naturell soygurt
1 dl sojamjölk
1 lök
ca ½ dl ketchup/tomatpuré/chilisås
salt & svartpeppar
ev. cayenne, chili etc

Koka sojaköttet som du blötlagt, med salt och valfria kryddor. När de är klara häller du av vattnet och lägger i en finhackad lök, låt det steka upp med olja, salta & peppra. Blanda soygurt och sojamjölk och tillsätt det i stekgärnet. Häll i tomatpuré och låt puttra ett tag. Smaka av.
Servera med råriset och en fräsch sallad!

Inga kommentarer: