Päronsallad


Det är egentligen en väldigt vacker rätt, men bilden blev inte särskilt bra. Om man ska ha det som förrätt är det bäst att inte ha kidneybönor, och det är hur gott som helst att strö över rostade valnötter. Vill man kan man blanda dressingen bredvid, om man till exempel ska bjuda, så kan gästerna själv bestämma hur mycket dressing de vill ha. Receptet är till en liten middag för två personer, men som förrätt räcker det till fyra och då utan bönorna.

1 moget men fast päron
1 avokado
isbergssallad
1 liten burk kidneybönor
balsamvinäger
olivolja
lite salt
svartpeppar
ev. rostade valnötter
Hacka och skölj salladen och låt den rinna av. Skölj päron, kärna ur och skiva i ganska tunna skivor. Skala och skiva avokadon. Lägg upp allting på tallrikar tillsammans med sköljda bönor. Ringla över olivolja, balsamvinäger och krydda. Blanda runt och strö eventuellt över valnötter. Du kan även blanda allting och till sist lägga på skivade päron och strö över valnötter, det blir mer dekorativt.

Inga kommentarer: