Kronärtskocka och bakad potatis med vitlöks- och basilikasmör


Bakad potatis:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och skrubba potatisarna. Skär ett kryss utan att potatisen delar sig helt. Tryck ner basilika i skårorna, salta och peppra. Ringla lite olja över och sätt in i ugnen ca 30 minuter. Servera med basilika- och vitlökssmör, sallad, bönröra och avokado.

Kronärtskockor:
Ansa kronärtskockorna genom att skära bort eventuella vassa bladtoppar. Koka dem i väl saltat vatten ca 30-50 minuter. Ät med basilika- och vitlökssmör. (ja, det blir jättesnyggt men jag råkade ta bort bilden:()

Basilika- och vitlökssmör:
vitlök
basilika
veganskt smör
svartpeppar
Pressa vitlök och finhacka basilika. Blanda väl med veganskt smör och svartpeppar.

Inga kommentarer: